Son Yazılar:
Yükleniyor...

Seo İçin Site Hızının Önemi


 Merhaba okurlarımız uzun zamandır sitemizde seo üzerine konular yazamıyordum. Bayram günü biraz boş kalmamdan fayda ederek sizlere seo açısından büyük önemi olan site hızından bahsetmek istiyorum. Ve sizlere sitenizi nasıl hızlandırabileceğiniz hakkında kısa başlıklar halinde bilgiler vermek istiyorum. Seo uzmanı olmasam da seo için site hızının önemli olduğunu iyi bilirim. Google botların felsefesi o kadar basittir ki siteye girerler ne var ne yok alır çıkarlar. Tabi bu botlar işlerini bir an önce bitirmek isterler. Bu yüzden botları yormamak için mutlaka sitemizin hızlı olması gerekmektedir. Peki sitemizi nasıl hızlandırırız ondan bahsedelim sizlere. Konumuzu her zaman ki gibi yine başlıklar halinde anlatmak istiyorum.Yapacaklarınız kolay ve basittir.Sizleri yormayacak işlemlerdir.

1:Sitenizi mutlaka iyi bir host sağlayıcısında bulundurmaya çalışın. Hostunuzun yavaş olması sizi büyük oranda etkilemektedir.Sağlam firmalardan host sağlamaya çalışın.
2:Sitenizin temasında çok fazla resime yer vermeyin.Siteniz resimden çok yazı ön plana çıksın.Arkaplan resimleri falan aşırı kb olarak büyük olmasın.Tema seçimlerinde resme dayalı tema yerine css özellikleri katılmış temaları seçiniz.
3:Yukarıda dediğim gibi resime dayalı temadan ayrı olarak flash olarak hazırlanmış siteler yapmamaya çalışın.Bu tür sitelerden her zaman uzak durunuz.
4:Sitelerinizin ilk resimlerini mutlaka 125*125 veya 150*150 boyutlarında kullanın.Anasayfa da konuların öne çıkmış resimlerinden bahsediyorum.
5:Sitenizin anasayfasında çok fazla yazı yayınlamamaya çalışın en fazla 10 adet yazı sergileyin.Hem okuyucularınız için göze hoş gelir ve bütün konuları okurlar hemde google açısında yorucu bir site olmaz.
6:Son zamanlara anasayfa da ki konuların yazılarının hepsi gösterilmektedir.Sizler bundan uzak durmaya çalışın.Yazılarınıza devamını oku şeklinde eklenti veya kodlama yapın.
7:Eğer wordpress siteniz var ise mutlaka gzip sıkıştırma eklentisini kullanınız.Resimlerini sıkıştırın ki boyutları küçük olsun.
8:Ayrıca son zamanlarda çok kullanılan wp cache eklentisini denemenizi tavsiye ederim.Wordpress kullanıcıları için bulunmaz bir eklentidir.Bu eklenti sayesinde cpu korumanız sağlanmaktadır.
Aklıma gelen şimdilik bu kadar arkadaşlar.Eklemek isteyen olursa yorum atarsa konuya ekleme yapabilirim.Site hızının seo açısında önemini çok iyi kavramanız gerekmektedir.Aksi taktirde siteniz yavaş olursa geç açılma problemi varsa yaptığınız seonun hiçbir anlamı kalmaz.Hem google açısında hemde gelen ziyaretçileriniz açısında sitenin geç açılması bir zulümdür.

1 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski
Yukarı Çık