Bu Blogda Ara

SEO Yöntemleri

Web sitenizin ziyaretçi trafiğinde ani düşüşler mi yaşanıyor? Belki de Google Web Yöneticisi Araçları tarafından gönderilmiş, sitenizde doğal olmayan SEO yöntemleri kullanıldığına dair bir bildirim almış olabilirsiniz.
SEO cezaları her web sitesi için geçerli olabilir. Asla web sitenizin hiç bir zaman ceza almayacağını düşünmeyin. Ceza aldıktan sonra sitenizi bu olumsuz etkilerden ve hasardan kurtarmak mümkün olsa da, aşağıda belirtilen sebeplerden kaçınarak sitenizin SEO cezalarına maruz kalmasını önleyebilirsiniz.

SEO Yöntemleri

1. Ucuz Spam Bağlantılar

“10 TL karşılığında 10.000 Backlink” gibi reklamlara sıklıkla rastlayabilirsiniz. Bu ucuz ve kalitesiz linkler siteye olumlu hiç bir etki sağlamayacağı gibi SEO cezalarını büyük ölçüde tetiklemektedir.

2. PageRank İçin Alınmış Ücretli Bağlantılar

Reklam amaçlı bağlantılar satın alabilirsiniz, ancak bunların sponsor bağlantı ve no follow olarak verildiğine emin olmalısınız. Aksi takdirde tek bir amaç için link satın alma işlemi Google Web Yöneticisi Araçları kurallarını ihlal etmektedir.

3. Link Değişimi

Siteler arasında uygulanan link değişimi, Google tarafından manipülasyon girişimi olarak algılanmaktadır ve sitenizin ceza almasını sağlayabilir.

4. CSS, JavaScript veya diğer dosya türleri içerisindeki gizli bağlantılar

Arama motorları botlarının her geçen gün daha da gelişmesiyle, dosya türlerini taramak ve anlamak mümkün hale gelecektir. Sonuç olarak genelde CSS veya JavaScript içerisinde tutulan gizli bağlantılar, link sayısını arttırmak için etkili bir yöntem değildir.

5. Anchor Text Kullanımı

Backlink alınırken sadece belirli SEO anahtar kelimeleri üzerinden alınması, doğal olmayan link izlenimini arttırarak sitenizin ceza almasına yol açabilir.

6. Link Building Süreci

Link yapısını oluştururken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri süreçtir. Belli bir zaman diliminde, backlink sayınızdaki aşırı artış sitenizde manipülasyon izlenimi yaratacaktır. Bunun yerine daha az sayıda ancak kaliteli linkler almaya özen göstermelisiniz.

7. Yabancı Dil İçerikli Sitelerden Alınan Linkler

Siteler arasındaki alaka düzeyi link alırken büyük önem taşır. Alakasız sitelerden alınan bağlantıların sayısı arttıkça, SEO açısından olumsuz etki sağlayacaktır. Yabancı dil sitelerden alınan bağlantılar da aynı ölçüde alakasız sayılmaktadır.

8. Blog Linkler ( Yorumlarda Bulunan Linkler )

İnternetin en popüler öğelerinden biri bloglardır. Bloglara yapılan yorumlar ve bu yorumlara eklenen linklerin etkisi son zamanlarda oldukça azalmıştır. Öyle görünüyor ki yakın gelecekte bloglardan alınan linkler ceza sebebi bile olabilir. Bu yüzden blog linklerden kaçının.

9. Footer Linkler

Footer linkler, bir sitenin her sayfasında göründüğünden dolayı, Google tarafından manipulasyon gibi algılanabilir. Link yapınızı oluştururken özellikle içeriklerden link almaya özen göstermelisiniz. Footer linklerin hangi siteden alındığı çok önemlidir. Bu konuda dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.

10. Site İçerisindeki Kırık Linkler

Sitenizdeki bağlantıların ve backlink aldığınız bağlantıların çalışıp çalışmadığını analiz etmek için ayrıca bir zaman harcamanız gerekmektedir. Çünkü çalışmayan bağlantılar, ziyaretçiler için kötü bir deneyim olacak ve sitenizin değerlerinde düşüş yaşanacaktır.

11. Çok Fazla SEO

Sitenizde uygulayacağınız aşırı SEO teknikleri, sitenizi doğallıktan uzaklaştıracaktır. Sitenizin optimizasyonunu arama motorlarına göre değil, büyük ölçüde ziyaretçilerinize göre düzenlemelisiniz.

12. Sitenin Sık Sık Kapanması

Sitenin uzun süre kapalı durması veya sık sık kapanması, Google için gerekli özenin gösterilmediği izlenimi yaratacak ve sitenin SEO cezalarına maruz kalmasını kolaylaştıracaktır.

13. Kopya İçerik ve Düşük Kaliteli İçerik

SEO konusunda belki de en önemli noktada yer alan içerikler tamamen özgün olmalıdır. Başka sitelerden alınan kopya içerikler veya sitede yer alan yinelenen içerikleri mutlaka özgün hale getirmelisiniz.
Google son algoritmasında, sadece özgün değil aynı zamanda kaliteli içerik istediğini duyurmuştur. İçeriklerin belli bir uzunlukta olması, başlıkla alakalı olması, anahtar kelime bazlı değil insanları bilgilendirmek amaçlı yazılmış olması çok önemlidir.
Ayrıca siteyi içerikle doldurarak, anlaşılmaz ve karışık içerik çöplüğü haline getirmek, geleceğin muhtemel ceza konularından biri olacaktır.

14. Meta Etiketleri

Meta etiketleri; arama motoru botlarının siteyi tararken ilk önce baktığı kodlardır. Meta etiketlerini anahtar kelime ile doldurmak, olumsuz bir etki yaratacaktır. Meta etiketleri tabii ki anahtar kelimeleri içermelidir. Ancak herşeyin fazlasının zarar olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim.

15. Gizlenmiş Sayfalar

Sitedeki bütün sayfalar arama motorlarına açık olmalıdır. Sayfaları gizlemek Google web yönetici kurallarına aykırı olduğundan SEO cezası almayı kolaylaştırır.
Tabii ki bunların hepsini akılda tutmak ve uygulamak her zaman mümkün olmamaktadır. Ancak SEO dünyasındaki gelişmeleri sürekli olarak takip ederek kendi SEO stratejinizi oluşturmanız gerekmektedir. Algoritmalarda yapılan güncellemelerin amacı, kullanıcıya en doğru sonuçları göstermektir. Biz de bu güncellemeleri takip ederek SEO çalışmalarımızı gerçekleştirmeliyiz.

Kynk: seomus

Mesaj Panosu

Daha yeni Daha eski

E-mail Takiıp

Yukarı Çık