Bu Blogda Ara



Siteniz için makale yazarken dikkatli olmanız gerekmekte, bilmeyerek yapacak olduğunuz hatalar çoğaldığında emeğinizin boşa gittiğini görmek hüsran dolu olabilir. Çok fazla içerik yerine kaliteli içeriğe sahip olmanız sizin için daha faydalı olacaktır. Google'nin yayınladığı kalite yönergelerine göz attığınızda kaliteli içeriğin önemini anlayacaksınız.
Makalenizde link vermeyi düşünüyorsanız yada tanıtıcı bir makale yazıyorsanız linkleme yaparken dikkat etmeniz gerken hususları daha önce yayınlamıştır. Doğru linklemenin nasıl yapılması gerektiğine Linkleme yaparken linkinizi gizlemeye çalışmanız hem size hemde hedef siteye zarar verir.
Örn : beyaz zemin üzerine beyaz link kullanma, css ile linki ekran dışına çıkarma, linki bi resmin arkasına saklama, yazı boyutunu 0 yapma, yazının bulunduğu alanı gizleme gibi. Html içinde yada css dosyası ile bunlara stil vererke yapmanız farketmiyor, arama motorları bunu takip edibiliyor.

Gizlenmiş bağlantılar ve açıklama yetersizliği
Resimlerinize ALT tagını ekleyin
Çalışamamasına karşında, javascript ile getirilen veri yerine <noscript>  kullanın
Videoların ve Flash içeriği için ilgili açıklama ekleyin

Mobil tarayıcılar, eklentisi mevcut olmayan tarayıcılar ve yavaş internet bağlantısına sahip olan birçok kullanıcı için bu açıklayacı metinleri girmeniz gerekmekte, sunduğunuz bilgiye ulaşamayan kullanıcıların bu açıklama metinlerinen yararlanacağını unutmayın.

Otomatik Oluşturulmuş ve Anlamsız İçerikler
İçerik çoğaltmak için otomatik programlarla veya algortirma ile oluşturulan içerikler, gerçek kullanıcı için bir anlam ifade etmez veya okunurluğu düşürür. Makrov Zinciri gibi mevcut durum verildiğinde, gelecek durumların geçmiş durumlarından bağımsız olması içerikte anlam kaymasına sebep olur.

Eş anlamlısı ile değiştirilmiş sözcükler
Kendi bakış açısı katmadan farklı websitelerinden alıp birleştirilen içerikler
Atom/Rss veya arama sonuçlarından alınarak oluşturulan içerikler

Fazla fazla anahtar kelime kullanma
Hedeflediğiniz kelimenin türevlerini bol bol kullanmanız size zarar verir ve içeriğin kalitesini düşürür. Web sayfasını sıralamaya sokmak istediğiniz şehir veya ilçe isimleri ile doldurmanız veya aynı kelime öbeğini doğal görünmeyecek şekilde tekrarlamanız.
Örn : El yapımı anahtarlık , el yapımı anahtarlık satıyoruz, izmir el yapımı anahtarlık, izmir konak el yapımı anahtarlık satışı gibi gibi kelimelerin doğal olmayan şekilde çoğaltılması.

Sadece makaleyi düzgünce yazmanız yetmiyor, kullanıcılara açık yorum alanlarında spamı engellemeniz gerekiyor.

kynk: fixerkit.com

Mesaj Panosu

Daha yeni Daha eski

E-mail Takiıp

Yukarı Çık