Son Yazılar:
Yükleniyor...

WordPress 5.2 Sürümü Yayınlandı.



WordPress 5.2 Site Sağlık Kontrolü ve PHP Hata Koruması ile geldi

WordPress.org bugün sitenizi blog yönetim aracında düzeltmenize yardım etmeye odaklanan WordPress 5.2'yi başlattı . 327 gönüllü katkıda bulunanlar tarafından geliştirilen Sürüm 5.2, kişisel kullanım için bir site oluştururken veya müşteriler için birden fazla site yönetirken, yapılandırma sorunlarını ve ölümcül hataları belirlemenize ve düzeltmenize yardımcı olabilir. Yeni sürümü şimdi WordPress.org/Download adresinden indirebilirsiniz.


Yeni WordPress 5.2 özellikleri

WordPress 5.1 , güvenlik ve hız odaklı bir dizi özellik olan Site Health'i tanıttı. WordPress 5.2, genel yapılandırma sorunlarında hata ayıklamaya yardımcı olmak için iki yeni sayfa ekleyen Site Sağlık Kontrolü ile bu paketi oluşturur. Site Sağlık Kontrolü ayrıca geliştiricilerin site sahipleri için hata ayıklama bilgileri içerebileceği bir alan ekler.
Daha sonra PHP Hata Koruması, geliştirici zamanına gerek duymadan ölümcül hataları güvenli bir şekilde gidermenizi veya yönetmenizi sağlayan yönetici odaklı bir güncellemedir. PHP Hata Koruması, “beyaz ölüm ekranı” denilen şeyin daha iyi kullanılmasını sağlar. Ayrıca hataya neden olan eklentileri veya temaları durduran kurtarma moduna girmenin bir yolunu sunar.
Ek olarak, WordPress 5.2 ekran okuyucuları ve diğer yardımcı teknolojileri kullananlar için bağlamsal farkındalığı ve klavye gezinme akışını geliştirmek için erişilebilirlik güncellemeleri sunar. 13 yeni gösterge panosu simgesi ve eklenti uyumluluk kontrolü de var - WordPress artık sitenizin PHP sürümünün yüklü eklentilerle uyumlu olup olmadığını otomatik olarak belirleyecektir. Eklenti, sitenizin şu anda kullandığından daha yüksek bir PHP sürümü gerektiriyorsa, WordPress etkinleştirmenize izin vermez.

Geliştirici özellikleri

WordPress 5.2 ayrıca geliştiriciler için aşağıdakileri de sağlar:
  • PHP Version Bump: Desteklenen minimum PHP sürümü şimdi 5.6.20. WordPress 5.2 * 'den itibaren, temalar ve eklentiler ad alanlarından, adsız işlevlerden ve daha fazlasından güvenle yararlanabilir!
  • Gizlilik Güncellemeleri : Yeni bir tema sayfası şablonu, koşullu bir işlev ve iki CSS sınıfı, Gizlilik Politikası sayfasını tasarlamayı ve özelleştirmeyi kolaylaştırır.
  • Yeni Gövde Kancası: 5.2, temaların öğenin başlangıcında enjekte etme kodunu desteklemesini sağlayan bir wp_body_open kancası sunar.
  • JavaScript Oluşturma : WordPress / Script paketine webpack ve Babel konfigürasyonlarının eklenmesiyle, geliştiricilerin modern JavaScript yazmak için karmaşık derleme araçları ayarlama konusunda endişelenmeleri gerekmeyecek.
 Ekip WordPress 5.3'ten bahsetmedi, ancak çalışmalarında zaten var.

Kaynak:https://venturebeat.com/

Post a Comment

Daha yeni Daha eski
Yukarı Çık