Bu Blogda Ara

 
İstanbul Seçiminde Adaylar Kim?





Daha önceki seçimlerde olduğu gibi oyunu yine Üsküdar’da kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbulluların yenilenen seçimde en doğru kararı vereceğini belirtti.

Eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Albayrak ve damadı Ekonomi ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'la birlikte oy vermeye gelen Erdoğan, seçim sonuçlarını İstanbul'da takip edecek.

İstanbul Seçiminde Adaylar Kim?

İstanbul'da seçmenler büyükşehir belediye başkanlarını seçmek için tekrar sandık başında. Sandıklar TSİ 08:00'de açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışının 31 Mart'ta olduğu gibi yine en büyük favorileri, Cumhur İttifak'nın desteklediği AKP adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu.

Bu iki adaydan oyunu ilk kullanan Binali Yıldırım oldu.


Yıldırım: ‘‘ Kırgınlıkları bırakma zamanı, hata yaptıysak helallik istiyorum’’

Tuzla Aydınlı Mahallesi Emlak Konut Cemil Meriç İlkokulu’nda eşi Semiha Yıldırım’la birlikte oy kullanan Binali Yıldırım artık kırgınlıkların geride bırakılmasını temenni etti.





İmamoğlu: ‘‘Her şey çok güzel olacak’’
Eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Mehmet Selim İmamoğlu ile birlikte Beylikdüzü'ndeki Haldun Taner İlköğretim Okulu'nda oy kullanan CHP adayı Ekrem İmamoğlu da yaptığı açıklama seçim sloganını tekrar ederken helallik isteyen Binali Yıldırım’a da yanıt verdi.

 İmamoğlu, ‘‘Şehrimize ve milletimize hayırlara vesile olsun. Günün sonunda her şey çok güzel olacak. Oy için seçim için her şeyi yapmak değil, şehrine umut veren cümlelerle seçim yaşasak. Bundan sonraki seçimlere katkı sunacak. Elbette herkes haklarını helal etsin. Ama bir daha bu hataları yapmayalım’’ diye konuştu.



31 Mart'ta aday gösteren partilerin, adayları istifa etmediği takdirde yeni bir aday göstermesi mümkün değildi.
Bu nedenle seçime giren partiler yine aynı adaylarla giriyor.


  • Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu
  • Cumhur İttifakı'nın AKP'li adayı Binali Yıldırım
  • Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar
  • Vatan Partisi adayı Mustafa İlker Yücel
  • 17 bağımsız aday.
31 Mart'ta İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkının sadece 13 bin 729 olması, seçime katılmama kararı alan partilerin tercihlerinin önemini artırıyor.


İstanbul seçimi: Hangi partiler 23 Haziran'da seçime girecek, hangileri çekildi? 

İstanbul'da 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın oylarının birbirine çok yakın olması, oy oranları az olan diğer partilerin 23 Haziran'daki seçimde tercihlerinin ne olacağının önemini artırıyor. Tekrar sayımların ardından iki aday arasında son açıklanan fark 13 bin 729 olmuştu.

24'ü bağımsız 32 adayın yarıştığı seçimde İmamoğlu ve Yıldırım dışındaki adaylar ise 224 bin 37 oy aldı. Bu, İmamoğlu ve Yıldırım arasındaki oy farkının 16 katına denk.
24 bağımsız adayın aldığı 14 bin 657 oy da iki aday arasındaki farktan daha büyük.
31 Mart'ta İmamoğlu ve Yıldırım dışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan ve 1.000'in üzerinde oy alan diğer parti ve adaylar.


1 - Saadet Partisi, Necdet Gökçınar, 103 bin 364 oy

2 - Demokratik Sol Parti, Muammer Aydın, 30 bin 884 oy

3 - Bağımsız Türkiye Partisi, Selim Kotil, 27 bin 87 oy

4 - Demokrat Parti, Ersan Gökgöz, 22 bin 252 oy

5 - Vatan Partisi, Mustafa İlker Yücel, 15 bin 428 oy 

6 - Türkiye Komünist Partisi, Zehra Güner Karaoğlu, 10 bin 349 oy 

7 - Emekçi Hareket Partisi (Bağımsız), Özge Akman, 2 bin 430 oy 

8 - Çoğulcu Demokrasi Partisi (Bağımsız), Doğan Duman, 2 bin 23 oy 

9 - Türkiye Komünist Hareketi (Bağımsız), Aysel Tekerek, 1538 oy 

Mesaj Panosu

Daha yeni Daha eski

E-mail Takiıp

Yukarı Çık